TROS

Trop za skavtsko sodelovanje v projektu Stična mladih.

tros@skavt.net

Primož Bevk, Metka Zajec, br. Matej Štravs.

Trop za Stično (TROS) razpisuje natečaj za delavnico na skavtskem Adrenalinskem parku v Stični!

V sklopu delavnic festivala Stična mladih, ki se bo odvil 21. septembra 2013 bomo letos tudi skavti aktivneje sodelovali pri soustvarjanju programa za mlade iz cele Slovenije. Kot cilj smo si zastavili izvedbo skavtskega Adrenalinskega parka, preko katerega bomo mladim približali skavtske veščine in skavtski način življenja. Adrenalinski park bo sestavljen iz večih točk/aktivnosti, ki jih bomo soustvarjali skavti iz najrazličnejših stegov. K sodelovanju ste povabljeni vsi klani in višji vodi, vključno z vašimi voditelji.

Pogoji natečaja:

 • Na razpis se lahko prijavijo popotniki in popotnice, izvidniki iz višjih vodov in njihovi voditelji.

 • Vsaka skupina lahko predlaga več točk oziroma aktivnosti.

 • Kot skupina se štejejo vsaj 3 in največ 5 skavtov starih najmanj 14 let (lahko tudi iz različnih stegov)

 • točka/aktivnost je lahko v obliki preizkušnje (fizične ali miselne), preizkusa v skavtskih veščinah (na nivoju primernem tudi za neskavte) in sposobnostih ali v obliki igre

 • Vsi predlogi se morajo držati rdeče niti letošnjega festivala mladih oziroma gesla papeževe poslanice za svetovni dan mladih: "Pojdite in naredite vs enarode za moje učence" (prim. Mt 28,19) (Navdihe lahko črpate iz povzetka poslanice, ki je priložena spodaj oz v priponki)

 • Člani skupine bodo predlagano delavnico v primeru, da bo izbrana tudi postavili in izvedli. V primeru, da za izvedbo potrebujejo pomoč, jim bo TROS priskočil na pomoč

 • Člani tropa bomo izmed prispelih predlogov izbrali 5 delavnic, ki jih bodo skupine predlagateljice tudi izvedle na sam dan dogodka

 • Vse skupine, ki bodo na razpisu izbrane, dobijo brezplačno majico dogodka

Na mail tros@skavt.net do 1.7.2013 pošljite prijavo, ki naj vsebuje ime vaše skupine, imena članov skupine in stege iz katerih prihajate, naslov vaše delavnice in njen opis. Priložite lahko tudi slike in druge materiale, ki čim bolj nazorno opisujejo in predstavljajo vašo točko.

Natečaj za podobo majice dogodka

Na samem festivalu bodo za skavte na voljo tudi majice dogodka. Zakaj? Zato, ker v tropu ugotavljamo, da skavti v Stično sicer prihajamo z rutico, kroj pa puščamo doma. Ker je kroj sestavni del zunanje podobe skavta, želimo to premostiti z uvedbo majice dogodka. Kljub temu, da je festival mladih vsakoletni dogodek, ne želimo vsako leto izdelovati nove majice, ampak bi radi pripravili predlog majice, ki bi bil vedno aktualen in ki bi predstavljal povezovanje skavtov in Stične. Majica bo oranžna, kot naš kroj, vsebina pa je v vaših rokah!

Pogoji natečaja:

 • Predlog lahko pošlje vsak skavt

 • Predlog naj vsebuje podobo sprednje strani majice (simbol, ki izraža povezanost Stične in skavtov in geslo, ki to povezanost izraža)

 • Predlog je lahko tudi samo geslo

 • Nagrada je brezplačna majica dogodka

Na mail tros@skavt.net do 1.7.2013 pošlji prijavo, ki naj vsebuje tvoje ime in steg iz katerega prihajaš ter tvoj predlog podobe majice. Predlog mora biti v vektorski obliki, zaželena je izvorna datoteka (.ai ali .cdr), lahko je poslan tudi kot .pdf ali .eps.